Європейський проект підвищуватиме якість продуктів та добробут тварин в Україні

08.01.2020

В Україні розпочав роботу проект Євросоюзу «Вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості у сфері безпечності харчових продуктів, здоров’я та благополуччя тварин в Україні».

«Перед нами стоять нові завдання, які необхідно виконувати. Окрім посилення законодавчої бази, перед нами стоять завдання, пов’язані з навчанням спеціалістів, забезпеченням своєчасної поінформованості споживачів та зацікавлених стейкхолдерів у функціонуванні нової Держпродспоживслужби і підвищення рівня відповідальності влади, бізнесу та громадськості», — розповідає Ольга Шевченко, голова Держпродспоживслужби.

Під час зустрічі наглядової ради учасники обговорили зв’язок проекту із зобов’язаннями України в рамках Угоди про асоціацію з ЄС.

«Ми намітили та узгодили подальший план дій в рамках проекту щодо вдосконалення законодавства, контролю та поінформованості щодо безпечності харчових продуктів, здоров’я та добробуту тварин», — зазначає Віталій Башинський, національний координатор проекту.

Meat-Inform