Виробництво свинини в Україні зросте на 6 тис. тонн

07.02.2019

Цього року виробництво й споживання свинини та продуктів з неї зростуть до 750 тис. тонн. Тоді як 2018-го було вироблено м’яса та м’ясопродуктів 744 тис. тонн. Про це повідомляє прес-служба Асоціації «Свинарі України».

За даними аналітиків Економічного дискусійного клубу, цьогоріч фермери можуть сподіватися на відновлення споживання м’яса свиней та м’ясопродуктів. Така тенденція простежується в останні 3 роки. Зростання невелике — +1%, однак стабільне.

Водночас збільшений попит на свинину серед споживачів може призвести до зростання імпорту.

«Закупки з-за кордону залежатимуть від внутрішніх цін на м’ясо та міжнародних котирувань. Річ у тім, що чим меншою буде різниця між європейськими цінами на свинину та цінами на живець в Україні, тим меншою буде зацікавленість в імпорті м’яса свиней», — коментують експерти асоціації (agronews.ua).