В Україні зросло виробництво рибної продукції

11.03.2019

Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Держрибагентства.
За підсумками січня 2019 року, у порівнянні з аналогічним періодом
минулого року, виробництво рибної продукції за усіма товарними
позиціями зросло на 8-40%.
Зокрема, було вироблено 107 тонн філе рибного в'яленого, солоного чи у
розсолі (крім копченого). Це на 40% більше, ніж за аналогічний період
минулого року, готові продукти і консерви з риби, інші (крім цілих чи
шматочками та страв готових із риби) — 1471 тонна (+31% до січня 2018
року), продукти готові й консерви із сардин, сардинели, кільки і шпротів,
цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв
готових із риби) — 1237 тонн (+16%), риба морська заморожена
нерозібрана — 843 тонни (+32%), оселедці солоні — 336 тонн (+15%),
готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії,
маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) — 290 тонн
(+20%), ікра інших риб — 249 тонн (+8%), риба сушена і в’ялена — 247
тонн (+9%), продукти готові й консерви з оселедця, цілі чи шматочками,
в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових із риби) — 211
тонн (+13%), філе рибне та інше м'ясо риби (перероблене або не
перероблене на фарш), свіжі чи охолоджені — 186 тонн (+33%).
Крім того, обсяг реалізованої переробленої та консервованої риби,
ракоподібних і молюсків у січні 2019 року становив 396,2 млн грн, з яких
було реалізовано за межі країни на 23,3 млн грн
( https://agroreview.com ).