Українські фермери виготовляють італійські сири

06.07.2018

На фермі у Донецькій області виготовляють сири качіокавало та качотта. Також серед продукції господарства можна знайти сало, домашні ковбаси, італійські салямі, тюркський суджук. Про це йде мова на сайті kurkul.com.
Тварини на фермі харчуються органічними продуктами, лише натуральними. Використовується подрібнене та молоте зерно, сироватка з сироварні, бульйон з ковбас.
Господарство обслуговують власник Сергій Свириденко, його дружина з донькою, помічник сировара, доярка та підсобний працівник.
Сироварінням займається донька Дана. Вона розповіла, що качіокавало — це сир родини «паста філата», а качотта роблять з козячого молока, витримавши його у грузинському сапераві. Сирній справі дівчина навчилась в інтернеті, проте зараз має бажання займатись цим професійно, поїхати для цього в Європу.
Фермерський бізнес Сергія Свириденка приносить прибутку близько $30 тис./рік, і сирний напрямок забезпечує зростання оборотів господарства.