Кондитерські вироби стали лідером продуктових витрат українців

24.04.2019

У 2018 році підприємства роздрібної торгівлі продали українцям товарів на 289,7 млрд грн. За даними Держслужби статистики, найбільше в номінальному вираженні громадяни витратили на кондитерські вироби, включаючи морозиво — 22 млрд грн, що становило 7,6% витрат, пишуть «КомментарііУА».

Ще 17,6 млрд грн (6,1%) витрачено на молоко і молочні продукти, 16,5 млрд грн (5,7%) — на м’ясо і птицю свіжі і заморожені, 15,4 млрд грн (5,3%) — на м’ясо копчене і ковбасні вироби.

На хлібобулочні вироби українці витратили 10,6 млрд грн (3,6%), на рибу і морепродукти — 8,4 млрд грн (2,9%), на яйця — 5,4 млрд грн (1,9%), на крупи — 4,7 млрд грн (1,6%), на овочі — 9,6 млрд грн (3,3%). На безалкогольні напої українці витратили 10,5 млрд грн (3,6%).

При цьому на горілку і лікеро-горілчані вироби українці витратили 14,7 млрд грн (5,1%), на слабоалкогольні напої — 2 млрд грн (0,7%), на пиво — 15,4 млрд грн (5,3% ), а на тютюнові вироби — 19,9 млрд грн (6,9%) (agronews.ua).