Для української продукції свинарства створять знак якості — ФАО

18.05.2019

ФАО й Асоціація «Свинарі України» (АСУ) мають намір розробити знак якості й ознаки якості продукції свинарства, що дозволило б споживачам відрізняти якісну свинину від неякісної. Про це повідомляє сайт ФАО.

Нагадаємо, що виробники свинини можуть перевірити біобезпеку господарств онлайн.

«Ми хочемо розробити знак якості й ознаки якості продукції свинарства, що дозволило б споживачам відрізняти якісну свинину на ринку і мати уявлення, з якої свинини — вітчизняної чи імпортної — виготовлені продукти харчування», — зазначив економіст інвестиційного департаменту ФАО, керівник проекту технічної допомоги ФАО/ЄБРР Дмитро Приходько.

За словами президента АСУ Оксани Юрченко, співпраця з ФАО триває з 2015 року. ФАО у партнерстві з трьома аграрними університетами допомогло Держпродспоживслужбі з моніторингом африканської чуми свиней (АЧС).

Було зібрано 3 тис. зразків у 24 областях. Крім того, було закуплено обладнання й встановлено у лабораторіях Держпродспоживслужби. Розпочато роботу із впровадження системи компартменту.

Співпраця ФАО з Держпродспоживслужбою й АСУ дозволила знизити ризики занесення АЧС до такого рівня, що банки-партнери продовжують фінансувати свинарську галузь в Україні, — підкреслив Дмитро Приходько (agropolit.com).