Запитуйте- відповідаємо: як писати на маркуванні про вид оболонки?

12.11.2019 11 2019
На запитання виробників відповідає Світлана Кохан, провідний інженер науково-дослідного сектору стандартизації НДІ стандартизації ДП «УкрНДНЦ»:

«МБ» Світлана Василівна, виробники попросили уточнити, як і де саме вони повинні писати, що продукт виготовлений в неїстівній сосисочній або ковбасній оболонці, які вимоги стосовно цього прописані в нових вимогах до маркування продукції?
«Стосовно виконання вимог частини 9 статті 11 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», а саме інформації , що у разі використання в ковбасах і сосисках неїстівних оболонок надання інформації про це є обов’язковим, то це зазначається за вибором оператора ринку харчових продуктів в основному полі видимості.
На оболонках, які використовують для виробництва ковбас або ковбасних виробів ця інформація має бути зазначена простим попередженням «оболонка неїстівна»
Варто зазначити, що відповідно до статті 32 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» (від 18 травня 2017 року № 2042-VIII) на маркованні має бути нанесена ……….
………
Продовження статті в журналі Мясний бізнес за листопад.
Отдел подписки: 044-243-32-67, 044-248-97-66, 050-332-98-09