За підсумками онлайн-конференції «Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі» («Реалії мясопереробки»)

25.11.2020

24 листопада  в режимі онлайн відбулась  Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі», метою якої було обговорення питань розвитку ресурсів м’ясо переробної галузі, впровадження інноваційних технологій на м’ясопереробних підприємствах, обміну думками щодо тенденцій розвитку та перспектив м’ясопереробної галузі, налагодження шляхів співпраці наукових установ з мясопереробними підприємствами.
Конференція була організована кафедрою технології м’яса і м’ясних продуктів Національного університету харчових технологій, спільно з журналом «Мясной бизнес», Інститутом продовольчих ресурсів, HAAH України, TOB «AKKO Iнтepнeшнл» із залученням провідних науковців профільних закладів вищої освіти, що готують фахівців для м’ясопереробної галузі, вітчизняних і закордонних промисловців, представників галузевих асоціацій.
Заслухані доповіді спікерів заходу: Олени Дадус (заступник директора департамент аграрної політики Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України); Ольги Трофімцевої (громадський діяч, в.о. міністра аграрної політики та продовольства України (2019 р.)); Ігоря Бартковського (президент асоціації «Українське морозиво і заморожені продукти»), Світлани Кохан (провідного інженера науково-дослідного сектору стандартизації НДІ стандартизації ДП «УкрНДНЦ» ); Василя Пасічного (завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Національного університету харчових технологій); Оксани Юрченко (президент Асоціації «Свинарі України», міжнародний консультант та координатор проектів ФАО); Владислава Малицького (директор-власник ТМ «Марка Малицького» (Миколаїв) ), представлені демонстраційні матеріали «Екологічних інновації  GOODVALLEY» (міжнародний виробник свинини в Польщі та Україні), а також матеріали Андрія Панкратова  (національний консультант Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), а також Віталія Башинського (координатор проекту FAO, голова Громадської Ради при Держпродспоживслужбі, консультант Міжнародної фінансової корпорації «IFC»).
Плідний обмін думками щодо реального стану м’ясопереробної галузі підтвердив необхідність більш плідної співпраці державних органів, галузевих асоціацій, підприємств та  наукової  спільноти щодо актуалізацію питань нормативного регулювання якості і безпечності продукції, впровадження інновацій та обміну досвідом, для ефективної організації роботи м’ясо переробних підприємств, в умовах пандемії.
Кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів дякує співорганізаторам та учасникам конференції  за плідну роботу в рамках конференції і готова до подальшої співпраці.